Waar een beetje griep goed voor kan zijn

Ik ben al een paar dagen wat grieperig. Koorts, keelpijn, spierpijn, rillerig, verstopte neus en oren, en een stem waar Kermit de Kikker jaloers op kan zijn. Niks aan! Ik ben sowieso al niet goed in niets doen, en nu ben ik dankzij mijn koortshoofd ineens ook niet zo goed meer in iets doen.

En daarom rommel ik maar wat aan deze dagen. Vanmorgen heb ik een paar uurtjes gewerkt. Suffe dingen die ik normaal gesproken niet de leukste kant van mijn werk vind. Maar voor nu is het heerlijk. Weinig nadenken, toch het idee hebben dat je in ieder geval iets doet, et voilà, ineens is die klus die ik al een tijdje voor me uitschuif af. Fijn.

Ik nam een uitgebreide koffiepauze, scrolde lusteloos door de contacten in mijn telefoon en appte een vriendin die ik al zeker een jaar niet meer gesproken had. Ze appte terug en ineens staat een koffie-afspraak gepland voor het einde van deze week. Gezellig. Ik ga er vooralsnog maar vanuit dat ik dan echt wel weer fit genoeg ben om heerlijk bij te kletsen.

Mijn boekhouder zat ook al een tijdje op mijn laatste puntjes op de i te wachten. Een paar documenten van vorig jaar die ik 'ooit nog eens' zou inscannen. Ook al zo'n suf klusje dat ik eindeloos voor me uit kan schuiven. Mijn grieperige ik blijkt dol te zijn op dit klusje. En de boekhouder zal ook aangenaam verrast zijn, neem ik maar aan.

Omdat gember hét wondermiddel schijnt te zijn voor allerhande griep- en verkoudheidsklachten, duikelde ik een stuk gember op in de koelkast. Het lag er al een tijdje en was nog net goed genoeg. Een weekje later had ik het weg kunnen gooien. Bovendien viel mijn oog tijdens de speurtocht naar het stuk gember op een bakje met kliekjes dat ergens achteraan was beland. Alweer vergeten, maar gelukkig nog niet vergaan. Scheelt mooi weer een kookbeurt achter een fornuis dat warmte afgeeft, waar ik met mijn koortslijf geen behoefte aan heb.

En zo blijkt die griep nog helemaal niet zo slecht te zijn.


Reacties

Populaire posts van deze blog

Een inkomen van meer dan drie keer modaal

Een nieuwe werkplek

Voorraad op de plank: goedkoop of duurkoop?