Nieuwe wandelschoenen en andere mijmeringen

Zo, daar ben ik weer.

Het is even geleden dat ik voor het laatst een post online zette. Ondertussen zijn er geen schokkende dingen gebeurd, het was gewoon allemaal wat druk. Om me heen en daardoor ook in mijn hoofd. En daarmee ontbrak me de tijd en zin om er een blogpost uit te gooien.

Inmiddels hebben we een besluit genomen over het aanbod van mijn schoonouders. We gaan er niet op in. Hoewel de kinderen het fantastisch vinden om bij opa en oma te logeren, en vaak genoeg hebben geroepen: 'zullen we hier ook gaan wonen?', hebben ze alle vier toch een sterke voorkeur voor blijven wonen waar we nu wonen. Ook manlief is heel stellig. Hoewel hij uitstekend kan opschieten met zijn ouders, moet hij er niet aan denken om zo dicht bij hen te wonen. Voorlopig blijven we dus lekker dromen van 'ooit' onze woonwensen realiseren, maar dan in de buurt waar we nu leven en gelukkig zijn.

Qua werk loopt het steeds beter. Deze week kreeg ik twee berichten per e-mail, van nieuwe opdrachtgevers. Via via hebben ze van mijn werk gehoord, en de opdrachten die ze me aanbieden klinken interessant. Zowel qua inhoud, als qua betaling. Fijn dat ik hier niet zelf acquisitie voor heb hoeven plegen.

Afgelopen week heb ik een wandeltocht gelopen. Wandelen vind ik heerlijk. Lekker buiten actief zijn, zonder het gevoel te hebben dat je sneller moet rennen of harder moet fietsen. Als ik wandel, heb  ik er -volgens sommige medewandelaars- ook wel een aardig tempo in, maar dan neem ik geen sporthorloge of telefoon met app mee die de snelheid registreert. Wandelen is ontspanning. Meestal ontbreekt het me aan tijd om lange afstanden te lopen, en blijft het bij afstanden tot 10 km. Maar vorige week liep ik zomaar 20 kilometer. En kwam ik erachter dat ik toch echt aan nieuwe wandelschoenen toe ben.

De schoenen die ik heb, zijn eigenlijk meer geschikt voor bergwandelingen dan voor wandelingen op vlak terrein. Dat merk je als je een wat langere afstand loopt. De schoen is wat stijver, met name bij de hiel en dat loopt op den duur niet zo lekker. Ook wikkelt de zool wat minder soepel af, wat voor mij niet fijn is nadat ik een jaar of wat geleden een middenvoetsbeentje scheurde en daar nog altijd een zwakke plek heb zitten.

Een online verkenningstocht benam me enigszins de adem. Wat zijn goede wandelschoenen duur! Goed, je doet er ook heel wat jaren mee, dus als je het zo bekijkt valt het ook wel weer mee. Maar toch, iedere uitgave is er één. En dan merk ik dat een zuinige leefstijl me soms ook in de weg zit.
'Koop die schoenen toch gewoon,' zegt manlief heel nuchter. 'Je houdt van wandelen, hebt niet zulke sterke voeten, dus is het belangrijk dat je goede schoenen hebt.'
Valt niks tegenin te brengen.
Toch denk ik: 'Maar de schoen die geschikt is voor mijn voet kost 179 euro! Als ik dat in de hypotheek stop, levert het geld op. Geef ik het uit aan schoenen, kost het me geld.'

Deze week ga ik toch maar eens langs de outdoorsportzaak. Wie weet hebben ze een alternatief. En sowieso wil ik schoenen van dit prijskaliber eerst passen voordat ik ze koop. En als ik ze heb gekocht, is het een kwestie van goed inlopen voordat 13 april de bloesemtocht gehouden wordt. Want die loop ik dit jaar graag mee. Stiekem hoop ik dat het lukt om zo getraind aan de start te staan dat ik de 40 km. aandurf. Maar dan moet er nog wel even flink doorgewandeld worden.

Reacties

  1. Wandelen is inderdaad fijn, dat vind ik ook. Het is een goedkope hobby, dus in die zin ben ik het met je man eens: koop die schoenen toch : )

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Een inkomen van meer dan drie keer modaal

Een nieuwe werkplek

Voorraad op de plank: goedkoop of duurkoop?