Een nieuwe werkplek

Kerstvakantie. Heerlijk aanrommelen, nuttige klusjes oppakken maar ook lekker wegduiken in een goed boek. Ik houd ervan. Toch moest er ook wat gewerkt worden. Ik heb mezelf de dagen tussen kerst en oud&nieuw vrijgegeven, maar deze week moest er toch het een en ander afgerond worden.

En dan ontdek je dus het nadeel van thuiswerken. Waar ik dat over het algemeen juist heerlijk vind, blijkt dit in de vakantie vrijwel onmogelijk. Manlief en kinderen waren allemaal vrij, en daarmee was mijn fijne werkplek aan de keukentafel totaal geen optie.

Een werkkamer of kantoor hebben we niet en welke andere plek in huis ik ook uitkoos, om de haverklap werd ik gestoord. 'Mam, weet je waar mijn sjaal is?' 'Heb jij de wasmachine aangezet?' 'Hoe laat moet ik ook alweer bij de kapper zijn.' 'Zullen we Monopoly doen?' Hoe duidelijk ik ook aan alle gezinsleden verkondigde dat ik AAN HET WERK was en DUS NIET GESTOORD wilde worden, het bleek onmogelijk. 'Oh ja, sorry. Je was aan het werk. Ik ben al weg.' Maar ja, dan ben ik alweer uit mijn concentratie gehaald, wat bij dit project erg lastig is. En ondertussen kwam de opleverdatum voor mijn project steeds dichterbij.

Nu zijn er in de stad waar ik woon genoeg flexplekken te huur, en de wanhoop nabij besloot ik me daar eens in te verdiepen. Ik moet zeggen dat ik behoorlijk schrok van de prijzen. De meeste locaties werken met een abonnement of strippenkaart. Voor 200 euro kon ik gerust een paar keer langskomen. Dat hoefde van mij nu ook weer niet. En dat zo'n locatie op een A-plek vlak bij oprit en afrit van de snelweg ligt en drie vergaderzalen heeft, inclusief beamer...tja. Leuk voor anderen.

En toen las ik ergens een tip van iemand dat de plaatselijke bibliotheek ook een prima plek was om te werken. En dat iedereen daar van harte welkom was. En dat dit niks koste.

Ik vind lezen heerlijk en kom regelmatig in de bibliotheek bij ons in de wijk. Daar is aanbod genoeg en als een boek er niet is, reserveer ik het. Maar werkplekken hebben ze er niet. De hoofdbibliotheek ligt precies aan de andere kant van de stad en is een tijdje geleden verbouwd. Ik kende het nog als een schimmelig, oud gebouw en zou zelf nooit op het idee gekomen zijn om daar te gaan zitten werken. Maar nu besloot ik er toch maar eens heen te fietsen en de bieb het voordeel van de twijfel te geven.

Gelukkig maar, want wat een heerlijke werkplek is dat! Het gebouw is licht en ruim en kent meerdere verdiepingen. Op iedere verdieping zijn hoekjes met werkplekken ingericht. Hoekjes met schotten tussen de tafels zodat je je helemaal af kunt zonderen, maar ook grote tafels met mooie verlichting erboven, die wat meer gezelligheid uitstralen. Hoge stoelen met bartafels, lage stoelen met gewone tafels, statafels en zelfs een aantal tafels met bureaufiets. Er zijn ook een aantal vergaderhoekjes, waar je met elkaar kunt overleggen zonder anderen te storen met je gepraat. Overal zitten stopcontacten voor het geval je een laptop, telefoon of tablet op moet laden, de WiFi werkt lekker snel en de koffie smaakt er heerlijk. En niet te vergeten: het is er rustig. Ik installeerde me ergens in een hoekje en werkte als nooit tevoren.

Toen ik mezelf een pauze gaf, en wat rondsnuffelde ontdekte ik dat er een uitgebreide catering aanwezig was, waar je ontbijt, lunch en zelfs avondeten kunt bestellen. Maar ook allerlei koude en warme dranken voor best wel schappelijke prijzen. Maar voor de echte consuminderaar (en daar schaar ik mezelf ook onder) is ook oog. Eigen eten en drinken meenemen blijkt geen enkel probleem afgaand op wat veel andere zzp'ers en studenten uit hun tassen tevoorschijn haalden.

Ik denk dat ik er vanaf nu wel vaker te vinden ben. Thuiswerken heeft veel voordelen, maar óók een groot nadeel. En daar heb ik nu gelukkig de perfecte oplossing voor gevonden.

Werk jij weleens op een flexplek?

Reacties

  1. Ik wou net zeggen: heb je al aan de bibliotheek gedacht? En toen schreef je het al op. Een ideale werkplek, en heerlijk gratis.

    nicole@huisvlijt

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Een inkomen van meer dan drie keer modaal

Voorraad op de plank: goedkoop of duurkoop?

Opnieuw in loondienst