Het recept voor pepernotentaart met monchou

Sinterklaasfeest. Leuk als het eenmaal zo ver is, maar wat een stress toch altijd vooraf! Wat overigens volledig aan mijzelf te wijten is, omdat ik ieder jaar weer te laat begin met het inslaan van de cadeaus en het maken van de nodige surprises.

Brrr..., zo vlak voor het feest losbarst, krijg ik alleen van het typen van het woord 'surprises' de rillingen (nee, ze zijn nog steeds niet allemaal af! En ja, met het typen van deze blogpost vertoon ik uitstelgedrag, ik weet het, ik weet het...).

Sinterklaas vieren we ieder jaar met een deel van de familie. Aangezien we meteen ook een stapel verjaardagen vieren (note to self: in alle sintstress niet vergeten om achter het cadeau voor K. aan te gaan!!!) wel zo handig en gezellig.

Iedereen neemt iets te eten of te drinken mee, en mijn bijdrage bestaat al jaren uit een pepernotentaart. Ongeveer het enige sinterklaasgerelateerde ding dat mij geen stress oplevert. Het maken van de taart is zo eenvoudig is dat het gewoon niet mis kan gaan. En qua smaak is het misschien wel de lekkerste taart die ik ken. Echt!

Ingrediënten:

 • 60 gr. roomboter
 • 350 gr. pepernoten
 • 200 gr. monchou
 • 150 gr. witte basterdsuiker
 • 250 ml. slagroom
 • 1 zakje vanillesuiker
 • 1 blik vlaaivulling

Bereiding:
* Smelt de boter in een pannetje en maal ondertussen 250 gr. pepernoten fijn.
* Haal de pan van het vuur en roer de gemalen pepernoten erdoor.
* Giet het mengsel in een met bakpapier beklede springvorm en verdeel het over de bodem. Druk goed aan met de achterkant van een lepel en zet de vorm in de koelkast.
* Klop in een kom de monchou met alle suiker los en luchtig.
* Klop in een andere kom de slagroom stijf en mix deze daarna door de monchou.
* Roer de overige pepernoten door het monchou/slagroommengsel.
* Haal de springvorm uit de koelkast en verdeel de monchou/slagroom/pepernoten over de bodem.
* Strijk hier voorzichtig de inhoud van een blik vlaaivulling over uit en zet terug in de koelkast. Laat minimaal drie uur staan.
* Snijd de taart aan en geniet!

That's it. Ik maal de noten fijn in een blender, gaat lekker snel. Ik denk serieus dat alles bij elkaar me max. 15 minuten kost. De kinderen mogen de kommen 'schoonmaken', scheelt mij weer voorspoelen. Alle vaat verdwijnt in de vaatwasser en hup, weer doorrrrrrr....

Tips tegen Sintstress? Ze zijn van harte welkom ;).


Reacties

 1. Hij klnkt heerlijk die taart. Ik mis alleen nog een foto ; )

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Schrijven gaat me aardig af. Fotograferen is een heel ander verhaal ;). Dan ziet zo'n taart er ineens toch minder smakelijk uit...

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Ontslag

De juf en het koekje

Een nieuwe werkplek