Geld verdienen met briljante ideeën

Nee, helaas. Dit is geen autobiografische post. Maar ik kan wel ontzettend genieten van verhalen van mensen die het out of the box denken tot in de finesses beheersen en toeslaan als ze hun kans zien.

Je kent vast het ruilspel nog wel, wat verplicht was (is?) op ongeveer ieder jeugdkamp. Start met iets kleins, bijvoorbeeld een pen. Ruil dit tegen iets dat net iets meer waard is, ruil dat voorwerp vervolgens ook weer tegen iets van grotere waarde, enzovoort. Mijn kinderen spelen dit spel van tijd tot tijd ook en komen dat trots thuis met kapotte bureaustoelen vol kattenharen en zo. Echt een tof spel. Ik hoop van harte dat ze het ooit nog eens zo ver zullen schoppen als Kyle MacDonald, de man met de rode paperclip. Hij kreeg het voor elkaar om een rode paperclip in een jaar en 14 ruilbeurten te ruilen voor een groot vrijstaand huis! Hulde, hulde!

Afval verkopen, ook al zoiets. Goed, het duurt even voor je daarmee genoeg verdient om een huis te kopen, maar toch. Er zijn verhalen bekend van een jongen die in een halfuurtje in het groen langs een tennisbaan 60 tennisballen vond en deze voor 16 dollar verkocht op eBay. Ach, als je toch de hond uitlaat... Het kan nog gekker: lege toiletrollen kun je daar ook te koop aanbieden. Onlangs zijn er nog 84 rollen verkocht voor 34 dollar. Ik zou werkelijk niet zelf op het idee komen om die dingen te verkopen. Ook geen haar op mijn hoofd die eraan denkt om ze in te kopen, overigens!

Dan heb je nog die handwerkvrouw. Ze ontdekte dat veel breisters graag zelfgebreide sokken dragen, maar kennelijk is het vervaardigen van die dingen nogal een saai klusje, zelfs voor breiverslaafden. Alleen de boord, hiel en de tenen schijnen genoeg uitdaging te bieden. Wat bedacht de vrouw? Op haar breimachine maakt ze in no time een ronde koker van sokkenwol. Die kokers verkoopt ze en dat gaat als een tierelier. De breisters hoeven nu alleen een nog een boord aan het ene uiteinde te breien en tenen aan het andere uiteinde. Een knipje in het midden maken, en daar een hiel tussen breien kan ook nog. En klaar is je net niet helemaal zelf gebreide sok. Ik kan de link helaas even niet meer vinden. Mocht ik hem weer tegenkomen, plaats ik hem alsnog.

En dan heb je natuurlijk nog de man achter de loom-elastiekjes . Waarom kwam ik niet op dat idee toen ik vroeger een beugel vol met dat soort elastiekjes droeg? Gemiste kans!

Onlangs stuitte ik op de website Battle of Concepts. Deze site speelt mooi in op het gegeven dat er altijd mensen zijn die overal originele ideeën voor weten te bedenken. Er staan een aantal leuke challenges bij! Dus mocht jij een creatieve denker zijn..., doe je voordeel met deze tip ;).

Van welke uitvinding denk jij: 'jandorie, waarom ben ík niet op dat idee gekomen?'


Reacties

  1. Marktplaats en Hyves vind ik wel briljante uitvindingen die hun bedenkers veel geld opleverden.

    Nicole@huisvlijt

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Ontslag

De juf en het koekje

Een nieuwe werkplek