Fiscaal voordeel bij de sportschool

Sporten, ik doe het graag. Niet veel bijzonders, ik zie het echt als ontspanning. Even uit mijn hoofd, zeker als ik een dag achter mijn computer heb gezeten.
Ik sport bij voorkeur buiten. Lekker zwemmen, bijvoorbeeld. Helaas is het openluchtbad inmiddels gesloten.

Hoewel ik jaren heb hardgelopen, lukt het me nu niet meer om er enthousiast van te worden. Een poos geleden heb ik een spier in mijn voet gescheurd. Eigenwijs gedacht dat dit vanzelf wel weer goed zou komen, maar helaas. Uiteindelijk volgde er een revalidatietraject met fysiotherapie en inmiddels merk ik er niks meer van... totdat ik mijn hardloopschoenen aantrek. Na een paar kilometer voel ik de pijn weer opkomen.
Dat zal vast een kwestie van rustig opbouwen zijn, maar ik merk dat het geduld daarvoor me ontbreekt. Ik erger me bont en blauw aan mijn voet, kom na een paar kilometer rennen/strompelen/wandelen chagrijnig weer thuis en heb niet het gevoel dat het hardlopen mij nu zoveel ontspanning heeft geboden. Eerder het tegenovergestelde.

'We gaan weer naar de sportschool,' opperde Zus, bij wie ik klagend op de bank zat, onderwijl met haar koektrommel op schoot calorieën tot mij nemend.
Zus is van hetzelfde soort als ik. Niet sporten maakt onrustig. Zus heeft net een zwangerschap en bevalling achter de rug en moest het sporten noodgedwongen op een lager pitje zetten. En zus heeft altijd al een hekel gehad aan hardlopen. Inmiddels is ze genoeg hersteld om het sporten weer op te pakken, dus we zitten wat dat betreft in hetzelfde schuitje.

Een paar jaar geleden, gingen we samen naar de sportschool. En hoewel het 'sporten onder dak' ons allebei ergens wat tegenstond, was het wel lekker afwisselend. Bovendien motiveerde het ons allebei enorm als we vanuit onze ooghoeken zagen dat de ander nét even wat meer buikspieroefeningen deed of net wat sneller die gewichten in de lucht had. Niks is beter voor je conditie dan wat zusterlijke competitie.

Aldus besloten en beklonken met nóg een koekje: wij zouden weer ter sportschool trekken. De vraag was nu: welke sportschool? Er waren meerdere opties. Een van de belangrijkste voorwaarden voor ons beiden is het tarief. En toen ik me daar in ging verdiepen, kreeg ik een aangename verrassing.

Een sportschool die op onze kanshebberslijst stond, biedt een pas aan die op adres staat i.p.v. op naam. Dat betekent dat onze mannen op diezelfde pas ook kunnen sporten. Aangezien beide heren ook wel van het sporten zijn, leek ons dat geen gek idee. Bovendien blijkt mijn man de kosten voor het abonnement op deze sportschool te kunnen verrekenen met zijn bruto-loon. Dit levert een fiscaal voordeel op.

Een korte rekensom leerde me dat manlief en ik samen voor 12 euro/maand onbeperkt gebruik kunnen maken van deze sportschool. De sportschool blijkt ook nog eens positieve reviews van kennissen te hebben. 'Goede lessen, fijne sfeer. Niet zo'n idioot testosterongehalte'. Klinkt goed :).
Vandaag daarom het abonnement besteld.

Is dat FIRE? Niet direct. Ik heb prima hardloopschoenen en kan sportschoolachtige lessen ook thuis volgen, via youtube. Ik had er ook voor kunnen kiezen die 12 euro niet aan de sportschool uit te geven, maar bijvoorbeeld te beleggen.

Is dat HOT? Absoluut! Ik wordt een stuk blijer van sporten zonder pijn, sport belastingvrij en weet bijna zeker dat ik in de eerstvolgende les meer sit-ups haal dan mijn zus. Mijn laatste zwangerschap is namelijk al wat jaren geleden.

Sport jij met fiscaal voordeel?

Reacties

 1. 12 euro vind ik echt een koopje zeg! Meestal ben je toch wel zo'n 25 euro per maand kwijt dacht ik.

  Balen dat het hardlopen niet meer wil lukken. Dat vind ik toch wel een ideale sport altijd.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Klopt, ergens heel jammer want lekker buiten en altijd op een tijd die je uitkomt aangezien je nergens van afhankelijk bent. Zie de sportschool wat dat betreft ook wel als tweede keus, maar de paar kilometer die ik nu per week afleg, geeft me niet de voldoening die ik normaal wel ervaar met sporten. En voor dit bedrag leek de sportschool me een prima alternatief.

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Ontslag

De juf en het koekje

Een nieuwe werkplek