Ontslag

Mijn baan in loondienst stopt per volgende maand. Geheel en al mijn eigen keuze, waar ik 100% achtersta. Dat wil niet zeggen dat ik het niet spannend vind. Want hoe ga ik het vinden dat die leuke collega's verder gaan zonder mij? Hoe gaat het financieel? Ik heb een buffer, maar tot hoelang? Gaat het lukken om mijn loon als zzp'er voldoende op te schroeven? Hoe bevalt het me om alleen nog maar vanuit huis te werken?

Stiekem houd ik de vacatures die er in mijn werkgebied zijn in de gaten. En zo nu en dan stuur ik een sollicitatiebrief. Omdat ik ergens denk dat een baan in loondienst mij rust geeft in mijn hoofd. Het gevoel dat ik ergens bijhoor, het idee dat ik niet alleen maar thuis zit (hoewel ik mij absoluut geen seconde verveel!) en niet te vergeten de zekerheid van een vast inkomen.

Aan de andere kant, wil ik graag meer vrijheid. Vaker mee kunnen helpen als er op de school van mijn jongste kinderen hulp van ouders gevraagd wordt. Niet meteen hemel en aarde moeten bewegen wanneer een van de kinderen ziek is op een dag dat manlief en ik allebei buitenshuis werken. Meer tijd om de strijd aan te gaan met die eeuwige stapel was. Geen baan meer van twee dagen, die me in de praktijk drie dagen kost, ondanks het feit dat ik echt wel efficiënt werk.

Gaat een nieuwe baan in loondienst die vrijheid opleveren? Juist omdat die baan in loondienst me steeds meer als een beperking aan ging voelen, heb ik hem opgezegd. Volgende maand begint mijn leven waarin ik alleen nog maar zzp'er ben. Gelukkig liggen er wat opdrachten in het verschiet, maar groot zijn ze niet. Bovendien zijn het opdrachten waarbij de uitbetaling door de aard van de opdracht lang op zich laat wachten. Direct voordeel daarvan zal ik op mijn bankrekening niet zien.

Aan de ene kant voelt het als een opluchting om het keurslijf van mijn werk af te kunnen gooien, aan de andere kant voelt het als het stomste wat ik kan doen. Vooral om de financiële risico's die het oplevert en omdat ik een paar ontzettend toffe collega's achterlaat.

Het voelt een beetje als een nieuw begin.


Reacties

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Een inkomen van meer dan drie keer modaal

Een nieuwe werkplek

Voorraad op de plank: goedkoop of duurkoop?